Çalışma Saatlerimiz

Pzt - Cts, 8:45 - 19:00

İletişim

+90 256 614 4545

E-posta

info@kusadasiyapi.com

Mantolama nasıl yapılır? Mantolama yaparken hangi aşamalara dikkat edilmesi gerekir? Mantolama kaç aşamada gerçekleşir? Mantolama nasıl ve hangi işlem sıralaması ile devam eder gibi tüm sorularınızın yanıtı bulabileceğiniz bir yazı hazırlamak istedik. Böylece mantolama nasıl yapılır çok daha iyi anlayabilecek ve işlem sırasını öğrenebileceksiniz.

Mantolama Nasıl Yapılır?

Mantolama uygulaması 7 yaşamadan meydana gelir. Bu aşamaların her biri dikkatle ve özenle yapılmalıdır. Firmamız çok uzun senelerdir profesyonel bir kadro ile mantolama yapmakla beraber Avrupa standartlarına uygun bir şekilde aşağıdaki sıralama ile mantolama işlemlerini uygulamaktadır.

Mantolama Yapılacak Yüzeyin Hazırlanması

Mantolama yapılacak olan yüzeyde yağ, toz gibi yapışkanlığı engelleyecek hiç bir etken bulunmaması gereklidir. Ayrıca kabarma, dökülme olan yerler iyi bir şekilde fırçalanarak temizlenmelidir. Aksi halde sağlıklı bir mantolama işlemi olmaz. Mantolama yapabilmek için levhaların yapışacağı yüzey temiz ve düzgün olmalıdır. Mantolama yapılacak olan yüzeyin hazırlanması bu işlemden sonra ikinci aşamaya geçer.

Su Basman Profilinin Yerleştirilmesi

Mantolama uygulamasının ilk aşaması su basman profillerinin yerleştirilmesidir. Su basman profilleri mantolama için kullanılacak levhaların enine ve kalınlığına göre belirlenir. Bu belirleme işlemi sonrasında yerleştirme işlemi başlar. Ardından ısı yalıtım levhalarının yapıştırılması aşamasına geçilir.

Isı Yalıtım Levhalarının Yapıştırılması

Yapıştırma harcı uygulanmış olan levhalar yapıştırılır. Bu noktada en çok dikkat edilmesi gereken nokta levhalar arasında boşluk bulunmamasıdır. Aksi halde ısı kanalları oluşur ve sağlıklı bir mantolama olmaz. Bu nedenle bu noktaya son derece dikkat edilmesi gereklidir.

Isı Yalıtım Levhalarının Dübellenmesi

Isı yalıtım levhalarını yapıştırdıktan sonra ısı yalıtım levhalarının dübellenmesi gereklidir. Dübellemenin nedeni ise ısı yalıtım levhalarının performansının ve uzun ömürlü olmasının gereksinimidir. Bu nedenle yapıştırma işlemi sonrasında ısı yalıtım levhaları dübellenir.

Köşe Profillerinin Yerleştirilmesi

Köşe profilleri zaman içerisinde rüzgar ve yağmur gibi su etkileri ile levhalar arkasında ayrılma riskini önler. Bu nedenle köşe profiller uygulanır. Ayrıca düzgün köşeler oluşturmak içinde kullanılırlar. Bu aşamada dilatasyon, damlalık ve denizlik profilleri gerekli bölgelere yerleştirilir.

Dış Cephe Sıva Katlarının Oluşumu

Bu işlemde ısı yalıtım levhalarının üzerine ilk kat sıvası atılır. Ardından ikinci kat sıvası ve takibinde donatı filesi çekilir. Bu file sıvanın içine hafifçe gömülerek yerleştirilir. Sıva kurumadan ikinci kat sıva uygulaması yapılır.

Dış Cephe Boyası

Son aşama dış cephe boya olur. Boya işlemine geçildiği zaman direk dış cephe boyası uygulanabilir veya sıva üzerindeki hataları örtmek için mineral sıva uygulana da bilir. Desenli dış cephe boyaları ile de sıva hataları örtülebilir.

Örnek Projeleri

EPS Mantolama

EPS Mantolama

EPS Mantolama

+
Karbonlu EPS Mantolama

Karbonlu EPS Mantolama

Karbonlu EPS Mantolama

+
XPS Mantolama

XPS Mantolama

XPS Mantolama

+
Taşyünü Mantolama

Taşyünü Mantolama

Taşyünü Mantolama

+
Fugalı Mantolama

Fugalı Mantolama

Fugalı Mantolama

+
İzolux Yalıtım Sıvası Mantolama

İzolux Yalıtım Sıvası Mantolama

İzolux Yalıtım Sıvası Mantolama

+